wordpress widgets

Joeri Detering

Wat zijn WordPress widgets?

WordPress widgets zijn kleine tools die je op je website kunt gebruiken om meer functionaliteit te geven. Ze zijn een soort ‘mini-programma’s’ die je aan je website kunt toevoegen om het beheer ervan makkelijker te maken.

Ze kunnen je helpen bij het toevoegen van extra content, het aanpassen van het uiterlijk van je website en het toevoegen van nieuwe functies.

Het gebruik van WordPress widgets is vrij eenvoudig. Je kunt ze toevoegen aan je website door ze toe te voegen aan je dashboard. Vanaf daar kun je ze aanpassen, verplaatsen, verwijderen en vervangen door andere widgets.

Waarom zou je WordPress widgets gebruiken?

WordPress widgets zijn erg handig omdat ze je website een unieke look en feel geven. Ze kunnen je helpen om je website visueel aantrekkelijker te maken, meer functionaliteit te bieden of om je content makkelijker toe te voegen en te beheren.

Bijvoorbeeld, je kunt een widget toevoegen om je laatste blogposts te tonen, of je kunt een widget toevoegen om je laatste tweets te tonen.

Je kunt ook widgets toevoegen om je website een unieke look en feel te geven, zoals kleuren, achtergronden, afbeeldingen, logo’s en meer.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Met WordPress widgets kun je je website makkelijk aanpassen en verbeteren.

Hoe gebruik je WordPress widgets?

Het gebruik van WordPress widgets is vrij eenvoudig. Om te beginnen, ga naar je WordPress dashboard en klik op ‘Weergave’. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende widgets die je aan je website kunt toevoegen.

Elke widget heeft zijn eigen instellingen. Je kunt bijvoorbeeld de titel aanpassen, de kleur veranderen, afbeeldingen toevoegen, links toevoegen en meer.

Als je eenmaal de instellingen hebt aangepast, klik je op ‘Toepassen’ om de widget toe te voegen aan je website.

Waar kan je WordPress widgets vinden?

Er zijn veel verschillende WordPress widgets die je kunt gebruiken. Veel van deze widgets kun je gratis downloaden vanuit de WordPress Plugin Directory. Je kunt ook plugins kopen van derde partijen, waardoor je meer opties hebt.

Het is ook mogelijk om je eigen WordPress widgets te maken. Als je een beetje technisch bent, kun je deze maken door gebruik te maken van HTML, CSS en JavaScript.

Als je geen technische kennis hebt, kun je ook een WordPress-ontwikkelaar inhuren om je te helpen met het maken van je eigen widgets.

Conclusie

WordPress widgets zijn een handige manier om je website meer functionaliteit en een unieke look te geven. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen je helpen bij het verbeteren van je website.

Je kunt WordPress widgets gratis downloaden vanuit de WordPress Plugin Directory, of je kunt je eigen widgets maken met behulp van HTML, CSS en JavaScript.

Wil je meer nieuwe leads en klanten online?

Download deze 52 tips waarmee je online marketing automatisch en voorspelbaar nieuwe leads en klanten gaat opleveren.

maximaliseer jouw funnel ebook cover