wat zijn core web vitals

Joeri Detering

Wat zijn Core Web Vitals?

Core Web Vitals (CWV’s) zijn een verzameling meetbare aspecten die de kwaliteit en de prestaties van een website bepalen. De CWV’s zijn een integraal onderdeel van een website, wat betekent dat ze een belangrijk onderdeel van de algehele prestaties vormen.

Met andere woorden, Core Web Vitals helpen je website beter te presteren. Ze zorgen ervoor dat je website sneller laadt, beter toegankelijk is en eenvoudiger te navigeren is.

De CWV’s zijn ook erg belangrijk voor SEO, omdat Google met CWV’s rekening houdt bij het rangschikken van websites.

Als je een website hebt en je wilt dat mensen je website gemakkelijk kunnen vinden, dan is het belangrijk om de Core Web Vitals in de gaten te houden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat Core Web Vitals precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn.

Wat zijn de belangrijkste Core Web Vitals?

Er zijn drie belangrijke Core Web Vitals die je moet weten: Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) en Cumulative Layout Shift (CLS).

Largest Contentful Paint (LCP) meet hoe lang het duurt voordat de meest zichtbare content op je pagina wordt geladen. Het is belangrijk omdat het de ervaring van je bezoekers beïnvloedt.

Als je pagina te lang duurt voordat hij geladen is, zullen je bezoekers waarschijnlijk afhaken voordat de pagina geladen is.

First Input Delay (FID) meet hoe lang het duurt voordat je bezoekers met je website kunnen interageren. Dit is belangrijk omdat het gebruikerservaring beïnvloedt.

Als het te lang duurt voordat je bezoekers kunnen interageren met je website, zullen ze waarschijnlijk niet langer op je website blijven.

Cumulative Layout Shift (CLS) meet hoe vaak de content op je pagina verschuift tijdens het laden.

CLS is belangrijk omdat het invloed heeft op de navigatie van je website.

Als de content op je pagina verschuift tijdens het laden, kan dit je bezoekers verwarren en ervoor zorgen dat ze je website verlaten.

Waarom zijn Core Web Vitals belangrijk?

Core Web Vitals zijn belangrijk omdat ze de gebruikerservaring beïnvloeden.

Als je website een slechte prestatie heeft, zullen mensen waarschijnlijk niet langer op je website blijven.

Core Web Vitals zijn ook belangrijk omdat Google met deze metrieken rekening houdt bij het rangschikken van websites.

Als je website goede prestaties heeft, zal je website waarschijnlijk hoger in de zoekresultaten staan.

Core Web Vitals zijn ook belangrijk omdat ze je website helpen om beter te presteren. Door deze metrieken te verbeteren, kun je ervoor zorgen dat je website sneller laadt, beter toegankelijk is en eenvoudiger te navigeren is.

Wat kun je doen om je Core Web Vitals te verbeteren?

Er zijn verschillende manieren waarop je je Core Web Vitals kunt verbeteren. Hier zijn enkele tips om je te helpen je Core Web Vitals te verbeteren:

  • Gebruik een snelle hostingprovider. Een goede hostingprovider kan ervoor zorgen dat je website sneller laadt.

  • Optimiseer je afbeeldingen. Door je afbeeldingen te optimaliseren, zorg je ervoor dat je website sneller laadt.

  • Minimaliseer je JavaScript-bestanden. Door je JavaScript-bestanden te minimaliseren, zorg je ervoor dat je website sneller laadt.

  • Gebruik caching. Caching kan ervoor zorgen dat je website sneller laadt.

  • Maak gebruik van een content delivery network (CDN). Een CDN kan ervoor zorgen dat je website sneller laadt.

Conclusie

Als je een website hebt, is het belangrijk om de Core Web Vitals in de gaten te houden. De CWV’s zijn een verzameling meetbare aspecten die de kwaliteit en de prestaties van een website bepalen.

Ze zorgen ervoor dat je website sneller laadt, beter toegankelijk is en eenvoudiger te navigeren is.

Om je Core Web Vitals te verbeteren, kun je een snelle hostingprovider gebruiken, je afbeeldingen optimaliseren, je JavaScript-bestanden minimaliseren, caching gebruiken en een CDN gebruiken.

Als je deze tips volgt, zal je website waarschijnlijk een betere prestatie hebben, wat betekent dat je website hoger in de zoekresultaten zal staan.

Wil je meer nieuwe leads en klanten online?

Download deze 52 tips waarmee je online marketing automatisch en voorspelbaar nieuwe leads en klanten gaat opleveren.

maximaliseer jouw funnel ebook cover