gutenberg editor wordpress

Joeri Detering

Wat is Gutenberg?

Gutenberg is een krachtig content-editor-platform waarmee je kunt werken met tekst, afbeeldingen, video’s, audio, etc. Het is gemakkelijk te gebruiken als je eenmaal aan de slag bent gegaan.

Het is gebouwd op een block-editor-model waarmee je content kunt bewerken door simpelweg blokken toe te voegen.

Dit betekent dat je de content kunt structureren en opmaken door blokken toe te voegen, te verplaatsen, te verwijderen en te bewerken.

Gutenberg editor is een uitstekende editor die je helpt om makkelijk content te maken en te beheren. Met deze editor kun je krachtige content maken met een minimum aan moeite.

Als je op zoek bent naar een krachtige content-editor om je WordPress-site te helpen bij het maken van content, dan is Gutenberg editor zeker een uitstekende keuze.

Hoe gebruik je Gutenberg editor?

Gutenberg editor is een krachtige content-editor die je helpt bij het creëren van geweldige content. De editor heeft een intuïtief gebruikersinterface waardoor je binnen enkele minuten kunt beginnen met het maken van content.

Het eerste wat je moet doen, is een nieuwe pagina openen en de Gutenberg editor openen. Je kunt de editor openen door op de knop ‘Bewerken’ te klikken in de WordPress-dashboard.

Zodra de editor is geopend, zie je dat deze is opgebouwd uit verschillende blokken. Je kunt eenvoudig een nieuw blok toevoegen door op de knop ‘Nieuw blok’ te klikken. Je kunt dan een blok selecteren uit de lijst met beschikbare blokken.

Je kunt verschillende soorten content toevoegen aan de blokken, zoals tekst, afbeeldingen, audio, video, enz. Je kunt ook verschillende opmaakopties toepassen, zoals lettertypen, kleuren, achtergronden, enz.

Waarom gebruiken mensen Gutenberg editor?

Gutenberg editor is een handige content-editor die je helpt bij het maken van krachtige content op je WordPress-site. Het heeft veel voordelen die het gebruik ervan aantrekkelijk maken.

Ten eerste is het gemakkelijk te gebruiken. Als je de Gutenberg editor eenmaal hebt geopend, heb je een intuïtief gebruikersinterface dat je helpt bij het snel maken van content. Er is geen technisch kennis vereist om het te gebruiken.

Ten tweede helpt de editor je bij het maken van kwaliteitscontent. De verschillende blokken en opmaakopties helpen je om content te maken die er professioneel uitziet.

Je kunt ook content maken met verschillende media, zoals afbeeldingen, audio, video, enz.

Ten derde helpt de editor je bij het optimaliseren van je content voor zoekmachines. De editor heeft functies waarmee je je content kunt optimaliseren voor SEO, zodat je content beter kan worden gevonden door zoekmachines zoals Google.

Conclusie

Gutenberg editor is een krachtige content-editor die je helpt bij het maken van kwaliteitscontent voor je WordPress-site. Het heeft een intuïtief gebruikersinterface waarmee je binnen enkele minuten kunt beginnen met het maken en bewerken van content.

Met de verschillende blokken en opmaakopties kun je content maken die er professioneel uitziet. Bovendien helpt de editor je bij het optimaliseren van je content voor zoekmachines. Als je op zoek bent naar een krachtige content-editor voor je WordPress-site, dan is Gutenberg editor zeker een uitstekende keuze.

Wil je meer nieuwe leads en klanten online?

Download deze 52 tips waarmee je online marketing automatisch en voorspelbaar nieuwe leads en klanten gaat opleveren.

maximaliseer jouw funnel ebook cover