google zoekwoordplanner

Joeri Detering

Wat is de Google Zoekwoordplanner?

De Google Zoekwoordplanner is een krachtige tool waarmee je kunt achterhalen welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken om je doelgroep te bereiken.

De tool helpt je om je website te optimaliseren voor zoekmachines, zodat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt. De tool biedt je ook inzicht in de concurrentie voor bepaalde zoekwoorden, waardoor je kunt beslissen of je de zoekwoorden wilt gebruiken of niet.

Wat kun je met de Zoekwoordplanner?

Met de Google Zoekwoordplanner kun je zoekwoorden zoeken en filteren op basis van je doelstelling. Je kunt je zoekwoorden zoeken op basis van lokale of wereldwijde gegevens, of gebruik maken van de suggesties die de tool je biedt.

Je kunt ook de concurrentie voor een bepaald zoekwoord onderzoeken, waardoor je kunt bepalen of je het zoekwoord wilt gebruiken of niet.

De Google Zoekwoordplanner biedt je ook inzicht in de zoekvolumes voor bepaalde zoekwoorden. Het geeft je een goed beeld van hoe vaak er naar een bepaald zoekwoord wordt gezocht, of naar een vergelijkbaar zoekwoord.

Met deze informatie kun je bepalen of een bepaald zoekwoord de moeite waard is om te gebruiken.

Hoe werkt de Google Zoekwoordplanner?

Het gebruik van de Google Zoekwoordplanner is vrij eenvoudig. Als eerste stel je je doelstellingen in, zoals lokale of wereldwijde gegevens. Vervolgens kun je zoekwoorden zoeken en filteren op basis van je doelstellingen.

De tool biedt je ook suggesties voor vergelijkbare zoekwoorden, waardoor je snel de juiste zoekwoorden kunt vinden.

De Google Zoekwoordplanner biedt je ook inzicht in de concurrentie voor bepaalde zoekwoorden.

De tool laat je zien hoeveel concurrentie er is voor een bepaald zoekwoord, waardoor je kunt bepalen of je het zoekwoord wilt gebruiken of niet.

Is de Google Zoekwoordplanner gratis?

Je kunt de Google Zoekwoordplanner gratis gebruiken, maar je hebt wel een Google-account nodig om de tool te kunnen gebruiken. Met je Google-account kun je de tool onbeperkt gebruiken.

Als je meer informatie wilt over de tool, zoals de verschillende filters die je kunt gebruiken, dan kun je een kijkje nemen op de website van Google.

Conclusie

De Google Zoekwoordplanner is een krachtige tool waarmee je je website kunt optimaliseren voor zoekmachines. De tool helpt je om de juiste zoekwoorden te vinden voor je doelgroep, en biedt je ook inzicht in de concurrentie voor bepaalde zoekwoorden.

Met deze tool kun je je website optimaliseren en ervoor zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Als je meer wilt weten over deze tool, dan kun je een kijkje nemen op de website van Google.

Wil je meer nieuwe leads en klanten online?

Download deze 52 tips waarmee je online marketing automatisch en voorspelbaar nieuwe leads en klanten gaat opleveren.

maximaliseer jouw funnel ebook cover