schema markup

Joeri Detering

Wat is schema markup?

Schema markup is een manier om gegevens op je website toe te voegen en te organiseren zodat zoekmachines er beter mee om kunnen gaan. Het helpt zoekmachines je content te begrijpen, zodat ze deze informatie kunnen gebruiken bij hun zoekresultaten.

Schema markups zijn kleine stukjes code die je aan je HTML-code kunt toevoegen om informatie zoals afbeeldingen, beschrijvingen, titels, datums en locaties toe te voegen.

Met andere woorden, schema markups zijn een manier waarop je je website kunt voorzien van belangrijke informatie zodat zoekmachines je website beter kunnen indexeren en begrijpen.

Door je website met schema markups te voorzien, kun je je website beter laten opvallen in zoekresultaten en potentiële bezoekers zo beter naar je website krijgen.

Waarom is schema markup belangrijk?

Schema markups helpen zoekmachines om de informatie op je website te begrijpen en beter te indexeren. Ze helpen je website meer waarde toe te voegen aan zoekresultaten, waardoor je beter gevonden kunt worden door zoekmachines.

Met schema markups kun je bijvoorbeeld informatie zoals beoordelingen, sterren, afbeeldingen, datums, locaties en beschrijvingen toe voegen.

Als je bijvoorbeeld een restaurant hebt, kun je informatie zoals de openingsuren, de locatie en de beoordelingen toevoegen met schema markups. Zoekmachines kunnen deze informatie gebruiken om je restaurant beter te laten opvallen in zoekresultaten.

Hoe gebruik je schema markup?

Gebruik van schema markups is eigenlijk heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de juiste code toe te voegen aan je HTML-code. De code die je moet toevoegen is afhankelijk van de informatie die je wil toevoegen.

Er zijn verschillende soorten schema markups die je kunt gebruiken, afhankelijk van het type informatie dat je wil toevoegen.

Het is niet moeilijk om schema markups toe te voegen aan je website.

Je kunt eenvoudig een plugin gebruiken, zoals SEOpress om schema markups toe te voegen. Deze plugins maken het toevoegen van schema markups een stuk eenvoudiger.

Hoe kan schema markup mijn website helpen?

Schema markups kunnen je website helpen om beter op te vallen in zoekresultaten. Door de juiste informatie toe te voegen met schema markups, kunnen zoekmachines je website beter indexeren en beter begrijpen.

Door je website te voorzien van informatie zoals locaties, beoordelingen, afbeeldingen, datums en titels, kun je je website meer waarde geven in zoekresultaten.

Het resultaat is dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines en meer verkeer naar je website krijgt. Dit betekent dat je meer potentiële klanten kunt bereiken die op zoek zijn naar de producten of diensten die je aanbiedt.

Conclusie

Schema markups zijn een krachtig hulpmiddel om je website beter te laten opvallen in zoekresultaten. Met de juiste code kun je de informatie op je website verbeteren en zoekmachines helpen om je website beter te begrijpen.

Hierdoor kun je meer waarde toevoegen aan je website en meer potentiële klanten bereiken. Als je je website wilt verbeteren en meer verkeer naar je website wilt krijgen, is schema markup een geweldige manier om dit te bereiken.

Wil je meer nieuwe leads en klanten online?

Download deze 52 tips waarmee je online marketing automatisch en voorspelbaar nieuwe leads en klanten gaat opleveren.

maximaliseer jouw funnel ebook cover