Begrippen

WordPress

WordPress is een gratis contentmanagementsysteem (CMS) waardoor de gebruiker op een eenvoudige wijze de inhoud (content) kan beheren en/of aanpassen zonder dat daar technische kennis voor vereist is.

WordPress Thema

Een WordPress thema draagt bij aan het design en de functionaliteit van een WordPress website. Wij maken alleen gebruik van een aantal goed gecodeerde en weloverwogen (premium) thema’s als basis.

WordPress Child-Thema

Een WordPress child-thema is een WordPress thema dat de functionaliteit erft van een andere WordPress thema, het hoofd thema.

WordPress Plugin

Een WordPress Plugin is een stukje software waarmee de functionaliteit van een WordPress website mee kan worden uitgebreid. Wij maken alleen gebruik van net gecodeerde, weloverwogen en vaak betaalde plugins als basis.

Google Analytics

Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

Google Adwords

Google Adwords is een dienst van Google en kun je adverteren in de zoekresultaten en op de partnerwebsites van Google. Je kiest bij welke zoekopdrachten je advertentie vertoont wordt en daar betaal je dan vervolgens per klik voor.

Google Search Console

Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden door Google waarmee de aanwezigheid van een site in de zoekresultaten van Google kan worden gemeten en gecontroleerd.

Hotjar

Hotjar is een conversie optimalisatie tool waarmee je inzicht kunt krijgen in bezoekersgedrag. Zo kan er gebruik worden gemaakt van Heatmaps, Recording en Funnels.

MailChimp

MailChimp is een e-mailmarketing tool waarmee je mailinglijsten kunt beheren, mails kunt versturen, templates kunt opmaken en resultaten mee kunt monitoren.

ActiveCampaign 

ActiveCampaign een e-mailmarketing tool waarmee je mailinglijsten kunt beheren, mails kunt versturen, templates kunt opmaken en resultaten mee kunt monitoren.

Gravity Forms

Gravity Forms is een betaalde WordPress plugin waarmee je eenvoudig (contact)formulieren kunt aanmaken. Deze formulieren kunnen ook omgebouwd worden tot bijv. inschrijfformulieren voor nieuwsbrieven en vele andere mogelijkheden. Wij beschikken over een Developer License.

Yoast SEO

Yoast SEO is een gratis WordPress plugin waarmee je de zoekmachinevriendelijkheid van een WordPress website kunt optimaliseren. De belangrijkste aandachtspunten zijn het invoeren van title tags, meta descriptions, het automatisch genereren van een XML sitemap en het analyseren van content.

WP Smush

WP Smush is een WordPress plugin met een betaalde en gratis versie. De plugin zorgt ervoor dat afbeeldingen gecomprimeerd worden en daardoor sneller laden. Dit zorgt voor een snellere website. Hoe sneller een website, des te fijner Google dat vindt.

W3 Total Cache

W3 Total Cache is een gratis WordPress plugin om de snelheid en gebruikerservaring van een website te optimaliseren. Indien de plugin volledig en op de juiste wijze is geïnstalleerd kan dit de laadtijd extreem versnellen. Dit heeft een positieve impact op zowel Google als de bezoekerservaring.

Google Analytics Dashboard for WP

Google Analytics Dashboard for WP is een gratis WordPress plugin waarmee de bezoekersstatistieken uit Google Analytics worden weergegeven. Deze gegevens zijn direct te bekijken vanuit het Dashboard in WordPress zelf. Hierdoor is het niet perse nodig om op Google Analytics in te loggen.

WordPress Backup to Dropbox

WordPress Backup to Dropbox is een WordPress plugin met een betaalde en gratis versie. Deze plugin zorgt ervoor dat er een automatische back-up wordt gemaakt van de WordPress website inclusief database. Tevens is het met deze plugin ook mogelijk om de snel website te herstellen.

iThemes Security

iThemes Security is een WordPress plugin met een betaalde en gratis versie. Deze plugin zorgt ervoor dat de website goed beveiligd is tegen potentiële beveiligingslekken en hackpogingen. Het is bijv. mogelijk om de standaard login URL te veranderen.

Anti-Malware

Anti-Malware is een WordPress plugin met een betaalde en gratis versie. De plugin zorgt ervoor dat potentiële beveiligingslekken in bestanden automatisch gedicht worden. De Definition updates zorgen ervoor dat bekende bedreigingen direct verholpen worden.

WP Rocket

WP Rocket is een caching en performance optimalisatie plugin om de laadsnelheid van WordPress websites te verbeteren.

Title tag

Title tags definiëren de titel van een pagina. Titel tags worden gebruikt in Google om een titel te geven aan pagina’s. Erg belangrijk voor zowel SEO als social sharing.

Title tag

Meta Description

De meta description is ervoor bedoeld om een korte beschrijving te geven over de inhoud van een pagina. Je ziet deze tekst onder de title tag in Google. Belangrijk om potentiële bezoekers over te halen om door te klikken.

Meta description

Rich Snippets

Rich snippets zijn de extra gegevens die worden weergegeven in de zoekresultaten naast de standaard title, URL en meta description. Denk hierbij aan adressen, reviews of producten.

Rich snippet voorbeeld

XML Sitemap

Een XML Sitemap is een stukje techniek die het Google makkelijker maakt om de pagina’s van een website te crawlen.

Linkbuilding

Linkbuilding is het genereren van links vanaf externe pagina’s (backlinks) naar een specifieke website met als doel een hogere waardering van Google te krijgen. Wij focussen ons vooral op het verdienen van backlinks.